Anders Kleist fick se sig besegrad uppför Åreskutan


Det var ett mycket intressant startfält som på onsdagskvällen hade samlats i Åre för att springa helt nya Peak Performance Vertical K, 1000 höjdmeter från Åre torg till Åreskutans topp. Det blev precis lika maffigt som det låter. Snabbast upp av herrarna var italienaren Luca Cagnati. Brittiskan Emmie Collinge vann damklassen.

Ödesmättad musik fyllde Åre Torg kvart över sex igår eftermiddag. Blickarna hos de runt 70 löparna i startfållan var fokuserade, stämningen var tät. Inte så konstigt. 1000 höjdmeter på 5 kilometer, som Peak Performance Vertical K innebär, är en rejäl utmaning även för de mest vältränade.

Anders Kleist, IK Akele, var den som drog iväg snabbast. Det var inte helt oväntat. Han tillhörde favoriterna. Att Emmie Collinge skulle vara först av damerna var heller ingen högoddsare.

På torget kunde publiken följa rapporteringen längs banan väl.

Kleist höll i taktpinnen fram till runt 700 höjdmeter. Då började italienaren Luca Cagnati, Team Dynafit, pressa Kleist rejält.

– Det gick bra i början. Sen blev jag lite stum i det branta partiet där repen satt och sen i trapporna efter 500 höjdmeter blev jag tung i benen. När Luca sen kom och tryckte på kunde jag inte svara, sa Anders Kleist. Han bevakade sedan sin andraplats. Åt Luca Cagnati fanns inget att göra.

– Jag var osäker på formen och på loppet. Under första halvan, den branta delen, var jag lite trött. Andra halvan gick mycket bättre och jag är glad att mitt ryck höll hela vägen, sa Luca som verkligen gillade banan och tävlingen.

– Det var en teknisk och vacker bana med bra variation både på banprofil och underlag.

Läs också:  Training Camp Stockholm – nytt hett träningsevent

Emmie Collinge, Vegetarian Cycling & Athletics, vann Fjällmaratons Halvmaratontävling i lördags. Nu vann hon igen.

– Det var riktigt hårt. Jag har testat banan i veckan, men bara upp till Kabinbanans topp. Nu skulle vi ju längre. Första halvan gick bra, men under andra halvan fick jag slita. Fast samtidigt var det ett underbart coolt race.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!

Läs också:  Premiär för Skandinaviska Idrottsmässan