Friska cyklister – ren vinst för Stockholm


Folkhälsoeffekten av dagens cykling i Stockholm är värd drygt en halv miljard kronor per år. Vinsten kan ställas i relation till den årliga investeringsbudgeten för den totala cykeltrafiken i Stockholm stad som ligger på 250 miljoner kronor per år. Dessutom har cykeltrafiken ökat de senaste åren och samhällsvinsten med den ökande cyklingen har därmed ökat kraftigt.


Cykelresor till och från Stockholms innerstad

I ett uppdrag av Cykelfrämjandet har Trivector utrett cyklingens hälsoeffekter till och från Stockholms innerstad med hjälp av WHOs hälsokonsekvensverktyg HEAT (Health Economic Assessment Tool). HEAT är ett verktyg för att översätta samhällsnyttan till ekonomiska termer vilket gör det lättare att förstå och integrera hälsoaspekterna i trafikplaneringen.

Friska cyklister – ren vinst för Stockholm

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg

Läs också:  Vinnarna i Vasaloppets skolutmaning är utsedda
Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!