​Vätternrundan 300 km fulltecknad


vatternrundan

Vätternrundan 2017 är fulltecknad. När anmälan öppnade klockan 19.00 på måndagskvällen tog 95 procent av platserna slut på två minuter. Inom tre timmar var loppet fullt.

Trycket på platser till de stora, klassiska motionsloppen har varit högt de senaste åren. Och Vätternrundan 300 km är inget undantag. När anmälan till världens största motionslopp på cykel öppnade på måndagskvällen, hängde cyklisterna på låset på webbplatsen.

Sålde slut på tre timmar

På två minuter var 95 procent av de 16 500 platserna bokade. Inom tre timmar var loppet fullt.

– Det tog faktiskt lite längre tid att fylla de sista platserna i år än förra året, säger Gunilla Brynell, vd för Vätternrundan. Förklaringen är förmodligen att intresset för klassikern ökar. Fler och fler tar klassikern och de är garanterade en plats i loppen, så de anmäler sig inte i det här skedet.

– Och vårt mål är inte att ha ett fullbokat lopp inom några minuter. Vi vill att så många som möjligt av dem som vill åka vårt fantastiska cykellopp också får möjlighet att göra det.

Många står i kö

De cyklister som anmälde sig till loppet under måndagskvällen får veta inom 24 timmar om de får en startplats. De som inte får en startplats hamnar på en kölista.

– De som står på kö får veta i slutet av december om de får en startplats eller inte, förklarar Gunilla Brynell.

Totalt har Vätternrundan 23 000 startplatser. Utöver de 16 500 platserna som släpptes i måndags finns det också ett antal garanterade klassikerplatser och startplatser för förbokade grupper.

Det finns fortfarande startplatser kvar till övriga lopp under cykelveckan, som Halvvättern, Tjejvättern och MTB-vättern.

Läs också:  Sveriges mest populära barnprogram, Wild Kids, spelas in i Järvsö!

Besök Vätternrundans hemsida här: Vätternrundan

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!