Malmö har fått Nordens första konceptbutik för renodlade barfotaskor


Malmö har fått Nordens första konceptbutik för renodlade barfotaskor när Vivobarefoot öppnade på Davidshallstorg. Butiken invigdes den första september av företagets grundare Galahad Clark, sjunde generationens legendariska skotillverkare.

Galahad Clark är ättling till grundaren av skoföretaget C&J Clark – mer kända som Clarks. Själv hade han inte tänkt ge sig in i skobranschen – ända tills han insåg att traditionella skor inte är skapta efter den mänskliga anatomin och vårt naturliga rörelsemönster.

– Skorna är problemet; skor är dåliga för dig, har han sagt i intervjuer.

Samtidigt förstod han att människor inte kan förväntas att gå barfota. Då föddes idén om att tillverka en sko som inte är som skor är. År 2003 grundade han företaget Vivobarefoot, som en motpol mot de traditionella skorna på marknaden.

Formen på en Vivobarefoot-sko är anpassad efter foten – inte tvärtom. Därför att foten själv har all teknologi den behöver.

– Inte förrän världen har insett detta kommer jag att sluta arbeta för att branschen tar sitt ansvar att tillverka verkligt fotriktiga skor, säger Galahad Clark idag.

När Vivobarefoot inviger sin konceptbutik i Malmö – den första i Norden – finns Galahad Clark på plats för att svara på frågor om barfotaskorna där formen är lika viktig som funktionen, och bär spår från legendariska Clarksmodeller.

OM SKORNA: Vivobarefoot tillverkar barfotaskor med full rörlighet och maximal proprioception (feedback till hjärnan). Principen utgår från att främja det naturliga rörelsemönstret. Skons enda uppgift är att skydda foten från skarpa föremål, värme, väta och kyla.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Läs också:  Special Olympics World Winter Games arrangeras i Sverige år 2021

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!