800 cyklister cyklar mellan Malmö och Blentarp i morgon


Klockan 09.00 i morgon startar de första av 800 cyklister i årets upplaga av Malmö Velo Classic – Malmös motionslopp för cyklister. Start och mål är vid Husie IP och cyklisterna ser stora delar av Skåne på turen förbi Genarp bort till Blentarp.

Det är fjärde året loppet går av stapeln, och varje år har det blivit ett litet överskott till de föreningar som är med och arrangerar loppet. I år är Klubben Cyklisten delarrangör och loppet är ett sanktionerat motionslopp av Svenska Cykelförbundet.

– Det är jättekul att det är så stort intresse för vårt cykellopp, säger arrangören Anders Sjöberg. När vi jämförs med andra cykellopp brukar vi få mycket beröm av cyklister för vårt säkerhetstänk och planering, vilket troligtvis gör att vi växer trots att vi bara har råd med ytterst begränsad marknadsföring.
– Jag tror det märks att det är mycket cyklister i organisationen som anordnar loppet, avslutar Sjöberg.

800 cyklister rullar ut från Husie IP för att cykla 75 km runt Häckeberga eller 120 km runt Blentarp vid 9-tiden på lördag. Längs vägen ser man det fantastiska landskap med härliga småvägar, byar och vidunderliga utsikter som Skåne kan bjuda på.

Att landsvägscykling blir mer och mer populärt märks när man är ute och kör bil på småvägarna en helg. Det är hela tiden små klungor längs vägarna. På lördag blir det betydligt fler cyklister än vanligt öster om Malmö.

Efter målgång får cyklisterna chans att diskutera vad de upplevt samtidigt som de äter en läcker lunch tillagad av Team Culinar (delar av militära kocklandslaget).

Läs också:  Maxa OS-hajpen med ny utställning

För de som vill se en härlig vy rullar loppet i gång klockan 09.00 ut från Husievägen / Husie Kyrkoväg. Första målgång beräknas vid 11.30-tiden för den korta rundan och 12.30 för den långa rundan.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!