Dans ska lyfta Lund


Som ytterligare en pusselbit i internationaliseringen av Lunds kulturutbud satsar nu Lunds kommun på danskonsten genom det ambulerande konceptet ”Se dansen” där dansen dyker upp på olika platser, ibland på Lunds konsthall, ibland på Stenkrossen och ibland på gator och torg.

Med festivaler som Lund Comedy Festival, Lund Choral Festival, Lund International Architecture Film Festival och Fantastisk Filmfestival är Lund på väg att kunna ståta med ett internationellt präglat kulturutbud. Även årets Sommarlund bjöd på fler internationella gästspel än tidigare. Den samtida dansen, från Sverige och världen, blir Lunds kommuns nästa satsning med start under hösten 2014 och med fortsättning under 2015.

-Dansen utvecklas ständigt. Den är samhällsanalyserande och samtidigt vacker. Den är utmanande, underhållande och utforskar rum och tid. Lund med sin blandade befolkning och många nyfikna unga är den perfekta platsen för samtida dans från hela världen, säger kulturchef Torsten Schenlaer.

Några av föreställningarna
Först ut är koreografen Philippe Blanchard med ”This is that” den 18-19 september Lunds konsthall. Blanchard har varit verksam i Sverige och Europa under de senaste 20 åren och tillhör den skara danskonstnärer som har Skåne som bas.

Nästa dansgästspel äger rum den 4 oktober inom ramen för den interaktiva utställningen ”Studies in Motion” skapad av Random International för Lunds konsthall. Där blir installationen”Future Self” grundligt undersökt i ett dansverk koreograferat av Wayne McGregor | Random Dance och med musik av Max Richter.

Den 9 och 10 december gästspelar den österrikiska gruppen Navaridas & Deutinger på Stenkrossen med föreställningen ”Your Majesties” baserad på det tacktal Barack Obama höll när han fick Nobels fredspris 2009.

Läs också:  Huawei lanserar Watch GT Runner – en smart sportklocka för alla som älskar löpning

Dessutom gästas Lund av den holländska gruppen The 100 Hands som dansar på gator och torg, och av Christina Tingskogs föreställning ”Tänja tid och kröka rum” för barn, under Innocarnival 1-4 november.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!