Team Rynkeby samlade in 11 miljoner till Barncancerfonden


I söndags fick Barncancerfonden ta emot drygt 11 miljoner kronor från Team Rynkeby.
– Tack alla engagerade cyklister, hälsar Per Leander, verksamhetschef på Barncancerfonden.

Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för barn med cancer. I år har cyklister från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Australien och Färöarna deltagit. Årets insamling har varit så framgångsrik att 11 099 345 kronor kunde överlämnas till Barncancerfonden under söndagen.

– Jag tycker att det är fantastiskt att se det otroliga engagemang som finns hos Team Rynkebys cyklister. Många vill göra gott samtidigt som de utövar sitt cykel- eller träningsintresse. De här miljonerna innebär det att vi kan dela ut mer pengar till viktiga forskningsprojekt inom barncancer, säger Per Leander, verksamhetschef på Barncancerfonden.

– Vi upplever ett enormt intresse för att delta och stötta Team Rynkeby och har rekordmånga ansökningar inför nästa år. Projektet handlar inte bara om att samla in pengar, det handlar också om att öka medvetenheten om barncancer, säger Paul Chronqvist-Svensson, Team Rynkebys Country Manager i Sverige.

Förra året samlade Team Rynkeby in 8,6 miljoner kronor till Barncancerfonden. I år blev det alltså nytt rekord med råge.

– Jag vill rikta ett stort och varmt tack till alla engagerade cyklister, säger Per Leander.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Läs också:  Winterrun – visionen om löpning året runt

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!