Hjärtat erbjuder snabb sjukvård i samarbete med Minutkliniken


Apotek Hjärtat inleder ett samarbete med vårdföretaget Minutkliniken om sjukvårdstjänster på apotek. Syftet är att underlätta för apotekskunder att snabbt och enkelt träffa en sjuksköterska och få diagnos av läkare och eventuellt recept.

– Apotek Hjärtat vill spela en större roll för människors hälsa och tack vare samarbetet med Minutkliniken kan vi erbjuda sjukvårdstjänster till våra kunder, säger Anders Nyberg, vd Apotek Hjärtat.

Minutkliniken tillhandahåller diagnos och behandling samt viss förebyggande hälso- och sjukvård. Företaget är specialiserat på att behandla akuta lindriga sjukdomar, exempelvis halsont, urinvägsinfektion och förkylning samt på att utföra vaccinationer. I höst kommer Minutkliniken att finnas på två stora Apotek Hjärtat i Stockholm; på Odenplan och i Fältöversten,  samt efter årsskiftet i Apotek Hjärtat Nordstan i Göteborg.

– För oss på Minutkliniken är det positivt att få möjlighet att möta patienter på några av Sveriges största apotek medgenerösa öppettider och stora kundströmmar, säger Toni Haapanen, vd
Minutklinken i Sverige.

Det test av vaccinationstjänster som Apotek Hjärtat genomförde i våras på ett antal apotek återupptas i oktober med bland annat Minutkliniken som vaccinatör. Allergitester är en annan tjänst som Apotek Hjärtat via Minutkliniken nu kan erbjuda apotekskunderna.

Drop in
Sjukvårdstjänster och vaccinationer är en mycket uppskattad hälsotjänst på apotek i till exempel USA. Även i Sverige finns efterfrågan – nästan 70 procent tycker att det är naturligt att kunna få enklare vård på ett apotek, enligt en Sifo-undersökning beställd av Sveriges Apoteksförening.

Minutkliniken finns på plats sex dagar i veckan på tre Apotek Hjärtat till att börja med och planen är att utöka närvaron till fler apotek framöver. Besök hos Minutklinikens sköterska med eventuell läkarkonsultation kostar 290 kronor och behöver inte tidsbokas.

Läs också:  Damerna får egen starttid i Vasaloppet Elit 2021

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!