Craft tipsar om de hetaste trenderna inom cykling


– Tekniska innovationer och ett ökat intresse för hälsa boostar cykeltrenden, menar Daniel Högling som ansvarar för svenska sportvarumärket Crafts framtidsstrategi.

Daniel Högling är International Brand Manager på svenska sportvarumärket Craft Sportswear. Med ett särskilt intresse för cykling har han koll på vad som är på gång inom cykelsporten – och hur Craft ska möta det nya intresset.

– Jag tror att mindre fokus kommer att hamna på hardcore prestation och mer på hela upplevelsen och fenomenet cykel. Exempelvis växer sig trenderna kring well being allt starkare på de stora Europeiska marknaderna där det snarare handlar om att vara ute och cykla än att svettas och mäta watt efter passen, säger Daniel.

Daniel tror på fler tekniska lösningar och menar att elcykeln är ett tydligt exempel på en teknisk innovation som förändrat cykelmarknaden.

– Jag tror att den nya teknologin kommer att få sitt genomslag på riktigt inom kort, både i små detaljer men också inom de mer traditionellt sett prestationsinriktade koncepten som hela cykelkategorier, menar Daniel.

Den tekniska utvecklingen går igen också i cykelkläderna som produktutvecklarna på Craft kontinuerligt arbetar med.

– Vi vet att våra kunder uppskattar hur vi utvecklar våra kollektioner med nya innovationer; det ska vi förstärka ytterligare. Till exempel uppdaterar vi hela vårt sortiment av pads i cykelbyxorna. En bra pad är nyckeln till en lyckad cykelbyxa och efter år av utveckling tillsammans med några av de bästa cyklisterna i världen känns det väldigt kul att kunna presentera en helt ny line inom kort, avslöjar Daniel.

Vidare berättar Daniel att fler produkter just nu tas fram för cykelpendlaren – och att Craft spår en ljus framtid för vintercyklingen på den skandinaviska marknaden.

Läs också:  Ironman Kalmar är tillbaka!

På frågan om hur viktigt det är att se snygg ut på cykeln menar Daniel att überkittat inte är snyggt.

– Det är snarare ett bevis för att man spenderat för mycket tid på nätet och handlat grejer och för lite tid på cykeln.

– Men det är klart, får jag själv välja så rakar jag benen, färgmatchar mitt kit lagom mycket, använder inte knickers, struntar i buffen, sätter glasögonen på utsidan av hjälmbanden, ser till att inte få en så kallad pb-rand (oljefläckar på benet av cykelkedjan) – men framför allt så respekterar jag enmetersregeln! Skämt åsido – individen gör uttrycket, inte prylarna, avslutar Daniel.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate

Läs också:  Fler svårt skadade på cykel än i bil
Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!