Sveriges första podcast om idrottspsykologi


Intresset kring idrottspsykologi växer kraftigt. Fler och fler inser hur viktig psykologin är i prestationer och välmående. Tiden är dock ett hinder och det är svårt för aktiva och ideella ledare att hitta tid till vidareutbildning. Nu finns det möjlighet att på väg till arbetet, skolan eller när du tränar, lyssna på en podcast inom området.

Dåligt självförtroende, hantera negativa tankar och förmågan att prestera när det gäller går att träna upp.

”Idrottspsykologi handlar bland annat om att lära känna sig själva bättre och därmed hantera tankar, känslor och beteenden på ett önskvärt sätt.” Fredrik Weibull, idrottspsykologisk rådgivare.

Hans kollega Mikael Wallsbeck fortsätter:

”En podcast har funnits i tankarna ett tag. Det har dykt upp många bra podcasts men ingen om idrottspsykologi. En viktig del i  arbetet med Hjärnskrynklarna är att göra kunskapen inom området lättillgänglig. Jag hade själv tyckt om att lyssna på den när jag spelade ishockey och vi hoppas den kan vara till nytta för idrottare och tränare.”

I podcasten diskuterar Mikael och Fredrik idrottspsykologi. Producenten John Swartling är även aktiv och bidrar med vardagliga exempel och säger följande om podcasten:

När Mikael och Fredrik hörde av sig om att de ville göra en podcast kände jag, självklart! Det är ett superintressant ämne och angeläget för idrotten! Nu är jag själv väldigt intresserad, så jag tvekade inte en sekund om att hjälpa dem!

Trion har hittills spelat in fem avsnitt och behandlat områden såsom misslyckanden, motivation, självförtroende och hur man kan hantera motgångar.

En av dem som har lyssnat är ishockeytränaren Fredrik Mälberg:

”Bra initiativ och ett viktigt område. Bra med praktiska case om situationer som jag tror de flesta kan relatera till.”

Följ Hjärnskrynklarna på Facebook och lyssna direkt på avsnitten via Acast.

Läs också:  Ny kostnadsfri mjukvaruuppdatering finns nu tillgänglig på utvalda Garmin smartwatches och cykeldatorer

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!