Fysiometrics expanderar och öppnar klinik i Stockholm


Fysiometrics, som säljer avancerade fystester och kompetenssupport till idrottare, motionärer och företag, expanderar nu vidare till Stockholm där de öppnar en testklinik i nyrenoverade lokaler på Kungsholmen. Det är den tydliga hälsotrenden i samhället och det stora intresset för träning som gör att företaget nu väljer att expandera.

Fysiometrics startade hösten 2010 i Umeå som ett avknoppningsföretag från den forsknings- och utbildningsverksamhet Michael Svensson arbetat med vid Idrottsmedicinska enheten vid Umeå Universitet. Sedan dess har företaget bedrivit verksamhet i Umeå. Det är den tydliga hälso- och träningstrenden i samhället som gör att företaget nu väljer att expandera.

– Vi ser en ökad efterfrågan på avancerade fysiska tester och kompetenssupport inom elitidrotten och från motionärer. Det råder en stor och växande hälsotrend i samhället och Fysiometrics varumärke bygger på spetskompetens och avancerad utrustning, säger VD Michael Svensson.

Den här trenden gäller inte bara för enskilda personer. Även företag har börjat förstå värdet av att personalen har en god hälsa och erbjuder, förutom det klassiska friskvårdsbidraget, även motivationshöjande aktiviteter såsom fystester, kostsupport och PT-timmar.

– Fysisk och psykisk ohälsa kostar mycket pengar för arbetsgivare i form av sjukfrånvaro, men största kostnaderna beror på låg produktivitet till stor del orsakad av dålig konditionsstatus och bristande ledarskap. Med stöd av våra tester får kunden ett objektivt kvitto samt kompetenssupport för att förbättra eller bibehålla prestationsförmågan och hälsan. Fysiometrics arbetar även som kompetensstöd till företag som utvecklar och säljer tjänster och varor inom idrott och hälsa, utvecklar Michael Svensson.

Den nya testkliniken finns i nyrenoverade lokaler på Kungsholmen i Stockholm och smygöppnade redan förra veckan, men öppnar fullt ut under nästa vecka. Förutom avancerade fysiska tester och kompetenssupport arbetar en naprapat, två sjukgymnaster, en personlig tränare och testledare i verksamheten. På sikt kommer en läkare, nutritionist, dietist och psykolog även att arbeta i verksamheten med utveckling av idrotts- och hälsoinriktade tjänster.

Läs också:  Forskning om paracyklingens klassificeringssystem

– Med sitt centrala läge och koncept kommer kliniken vara unik i sitt slag. En helhetslösning, säger Michael Svensson.

Men någon plan på att avsluta verksamheten i Umeå finns inte.

– Umeå kommer naturligtvis att finnas kvar. Här kommer vi satsa på att utveckla verksamheten vidare, avslutar Michael Svensson.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!

Läs också:  Gratis träningskvällar inför Vattenfall World Triathlon Stockholm