Järvsöbacken rustar för att öka kapacitet


Trots en varm vinter gjorde Järvsöbacken en av sina bästa säsonger någonsin 2013/2014 med 177 000 skiddagar. Inför den kommande vintern satsar Järvsöbacken ännu mer för att jobba vidare på den inslagna linjen att vara en av Sveriges bästa vinteranläggningar. I år satsar man på kvalité och kapacitet på snöläggning. 16 miljoner kronor satsas i ett utvecklat snöläggningssystem med kompressorer, pumpar, ställverk, rörledningar och fler kanoner.

– Det är enorma mängder snö som vi producerar. När systemet går på max sprutar vi ut en snömängd motsvarande 240 lastbilslass med snö i timmen. Det är en fördubbling gentemot förra säsongen, säger Peter Augustsson Järvsöbackens VD.

Den nya systemet gör att man kommer kunna lägga all snö på berget på 13 dygn istället för tidigare 20. Man kommer dessutom att efter bara fem dygn ha tio nedfarter klara. Den förbättringen innebär en fördubbling av kapaciteten av snöläggningen i sitt första skede.

– Med det nya snökanonsystemet betyder det för gästen att det blir en tidigare säsongsstart, ett bättre underlag och i slutändan en mycket bättre upplevelse, säger Peter.

Förutom den stora investeringen arbetar Järvsöbacken vidare med att utveckla sitt skidområde med fler grill-, lek och aktivitetsplatser kring barnområdet. I framtidsplanen finns också en större investering på 11 miljoner kronor för en ny lift, rullband, belysning, nedfart och barnområde på det södra skidområdet.

Järvsö exploderar just nu med stora flera aktörer som gör sina största investeringar någonsin. Bland annat byggs Järvsös första ski-in ski-out-hotell på södra sidan av skidområdet. Bergshotellet började byggas hösten 2014 och står klart till sommaren 2015. Hotell Järvsöbaden bygger Spa och Harsagården satsar för en ny restaurangdel och fler gemensamma utrymmen. Det bubblar överallt i byn och investeras över 100 miljoner kronor det kommande året.

Läs också:  Fem svenska hotelltrender 2024

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!