Jonas Colting ska hjälpa Zengun att bli Sveriges friskaste entreprenadföretaget


Hälsoprofilen, coachen och den sexfaldige VM-medaljören i triathlon, Jonas Colting har idag ingått ett två-årigt samarbetsavtal med byggentreprenadföretaget Zengun. Under de kommande två åren kommer Colting att inspirera, coacha och jobba med Zenguns anställda och samarbetspartners med målsättningen att Zengun ska bli det friskaste entreprenadföretaget i Sverige.

– Vi ser våra anställda som den största tillgången och resurs som vi har, säger Ulf Jonsson, VD och grundare av Zengun. Vi tror på att vårda humankapitalet och vill vara det första entreprenadföretaget i landet som med fog kan betraktas som hälsocertifierat.

Zenguns hälsosatsning som går under namnet ”Zengun Life” kommer att jobba med anställdas hälsa på flera olika plan, dels genom föreläsningar, matkurser, träningstillfällen, gemensamma läger och utbildningar och dels genom coaching och uppföljande enkäter, allt för att göra proaktiva förändringar så attraktiva och tillgängliga i största möjliga utsträckning.

– Intresset för hälsa växer hela tiden och vi vill ta en aktiv roll i våra anställdas utveckling, säger Jonsson. Dessutom är träning, natur, och utmaningar en fantastisk kontaktyta gentemot leverantörer och kunder. Vi ser bara uppsidor med denna satsning

Jonas Colting har efter sin professionella karriär skrivit fyra böcker om träning, livsstil och hälsa och är en av landets mest uppskattade föreläsare och coacher. Under förra året simmade han 640 kilometer mellan Stockholm och Göteborg och samlade in 716 000 kr till WaterAid och rent vatten i tredje världen.

-Det ska bli en fantastiskt spännande utmaning att få jobba med Zengun som i sin syn på individens möjligheter och långsiktighet ligger helt i linje med min filosofi. I min roll som författare, föreläsare och hälsodebattör försöker jag inspirera alla att inse sina gränslösa möjligheter som fysiska och själsliga dynamos. Livet är ingen tävling. Hälsa är ingen tävling. Värderingar som ligger mig mycket nära och något jag med stor entusiasm tar med mig in i samarbetet, säger Colting.

Läs också:  ​Storvretaspelare testar formen på Uppsala Triathlon

Zengun kommer under perioden också att vara Coltings huvudsakliga sponsor på tävlingsbanan i svenska triathlon- och swimruntävlingar där det största målet för 2015 är att vinna Ö till Ö för fjärde gången.

-Zengun har precis lyckats certifiera sig enligt ISO-standarder för Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö. Nu accelererar vi en resa mot ett minst lika viktigt certifikat-Ett hälsocertifikat. Att Jonas nu kommer att vara ambassadör för Zengun, den satsning vi gör via Zengun Life och jobba med oss kommer att tillföra tyngd, trovärdighet och ledning i hälsoarbetet. Vi delar samma värdegrund, menar Jonsson.

OM ZENGUN

 • Startade våren 2009
 • Entreprenadföretag med verksamhet i Stockholms län
 • 2015 ca 65 medarbetare
 • Erfarenhet, arbetssätt och rutiner från det stora företaget
 • Närhet och engagemang från det lilla företaget
 • Stort kundfokus
 • Arbetar målmedvetet för att skapa och bibehålla långsiktiga affärsrelationer
 • Effektiv, komplett part i projekt
 • Stora projekt eller mindre entreprenader/byggservice
 • Verkar för ett hållbart byggande
 • Kvalitetssäkring via egna yrkesarbetare

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Läs också:  Rekord för TCS Lidingöloppets tävlingsapp

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!