Lidingöloppets utvecklar sin skolstafett


Lidingöloppet kan stolt meddela att över 600 elever bestämt sig för att delta i Lidingöloppets Skolstafett i Järvaområdet, ett steg i att utveckla och utöka skolstafetten till att bli ännu större.

Lidingöloppshelgens startskott går alltid på fredag morgon med Lidingö Skolstafett där Lidingös barn och ungdomar i mellan- och högstadiet springer stafett tillsammans. Stafetten engagerar  över 3000 skolungdomar varje år och syftar till att låta eleverna göra något aktivt tillsammans och ha ett mål att sträva efter. Det är också den perfekta starten på terminen för att tidigt skapa god sammanhållning i klasserna. Nu vill lopparrangören göra det tillgängligt för ännu fler skolungdomar att få vara med i ett löparlopp och utökar därmed Skolstafetten till Järvafältet där över 600 elever från skolor i Rinkeby, Tensta, Husby, Akalla, Hässelby och Spånga väljer att delta.

– Det är fantastiskt att ge ungdomar i området möjligheten att springa en skolstafett i Järvaområdet. Lidingöloppet som arrangör borgar för kvalitet och det är viktigt att det kommer in bra krafter utifrån i samverkan med bl.a. skolor. Just nu tränar över 600 barn och ungdomar inför stafetten den 20 maj, säger Marie Forsberg projektledare för Järvastafetten.

Förhoppningen är att barnen ska bli mer motiverade till löpning och rörelse i sin vardag. Syftet är att ge fler barn möjligheten att röra på sig utomhus samtidigt som de får vara en del i ett lag och känna lagkänslan. Många av barnen har aldrig sprungit ett lopp eller ens varit ute i skogen, men genom det här samarbetet med de lokala skolorna kan fler få chansen. Planen är att de ungdomar som vill får möjlighet att träna tillsammans med Lidingöloppets tränare ett par tillfällen för att sedan testa att springa en löparstafett den 20 maj. Stafetten arrangeras av Lidingöloppet i Järvaområdet och ska spegla hur Skolstafetten fungerar på Lidingö med samma känsla kring start, bana, växling och mål m.m.

Läs också:  Starka insatser i Ungdomsvasan 2023

– Lidingöloppet vill sprida god hälsa och motion och ser det här projektet som ett led i att utveckla skolstafetten. Vi är väldigt glada över den positiva responsen. Målet är att över 1000 barn och ungdomar skall medverka redan nästa år i Järvastafetten, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare Lidingöloppet.

Både PwC och adidas som är huvudsponsorer till Lidingöloppet engagerar sig som samarbetspartners till projektet på olika sätt. PwC skänker bland annat pengar till projektet genom ”PwC’s Walk & Run for Charity”, ett kundarrangemang som genomförs årligen där varje löpt kilometer motsvarar 25kr till välgörenhet. I år går pengarna oavkortat till att stötta projektet.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate

Läs också:  Festivaler på Kanarieöarna som återspeglar historien
Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!