Undersökning: Stockholmarna rör på sig för lite


Årets julklapp, aktivitetsarmbandet, var passande för Stockholmarna. På frågan ”hur mycket uppskattar du att du rör på dig en vanlig dag?” svarar majoriteten (18 procent) av Stockholmarna 1-2 km, vilket motsvarar ca 1500 steg. Rekommendationen för ett friskt liv brukar ligga på 10 000 steg, eller drygt sex km, om dagen. Endast 19 procent av respondenterna uppger att de går så mycket.

– Ur ett hälsoperspektiv känns ett par kilometer om dagen extremt lite. Bara genom att ta en ordentlig promenad kan man minska stressen, lugna sinnet och förbättra koncentrationen. Regelbunden träning gör också att man är trött när det är dags att sova, säger Ulrika Ennen, marknadsdirektör på ViktVäktarna.

Enligt sajten stegräknare.se beräknas en man på 170 cm ha en steglängd på ca 71 cm. Det betyder att han går drygt 1 408 steg på 1 km och att han kommer 7.1 km på de rekommenderade 10 000 stegen. En kvinna på 165 cm har en steglängd på ca 68 cm. Hon går en kilometer på 1 471 steg och 6.8 km på 10 000 steg.

Såhär mycket uppskattar Stockholmarna att de rör på sig en vanlig dag:

                       Total          Man            Kvinna

<1 km             8%              8%               8%

1-2 km           18%            16%               21%

2-3 km           14%            14%               15%

3-4 km            11%            10%              11%

4-5 km           12%             13%               11%

5-6 km            8%               7%                10%

6-7 km            5%              4%                  7%

7-8 km            3%              3%                   2%

8-9 km            1%               2%                  0%

9-10 km           2%             3%                   2%

> 10 km           8%             11%                 6%

Vet ej              8%               10%´              7%

Total              100%            100%              100%

Källa: ViktVäktarna/Opinion Stockholm

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Läs också:  Bröstcancern ledde till hälsosammare livsstil

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!