Växjö satsar miljoner på årlig matmässa – vill skapa ”matens Almedalen”


Det är Växjö kommun och Region Kronoberg som nu garanterar pengar för att den populära matmässan MAT2014 ska vara en återkommande händelse i Växjö.

Totalt satsas framöver två miljoner kronor per år på matmässan. På det här sättet vill Växjö kommun och Region Kronoberg (landstinget och regionförbundet) garantera en fortsättning på ett evenemang som man tycker är viktigt och som tilltalar många människor. Pengarna kommer gå till projektledning, marknadsföring och det stora mattältet.

– Det känns bra och inspirerande för framtiden att vi fått till stånd en mer långsiktig finansiering, säger Suzanne Frank (M), ordförande i landstingsstyrelsen.

Tanken med MAT2014 är att sprida kunskap och inspiration om måltiden och bra mat för att främja god hälsa och hållbar miljö. Matmässan är en mötesplats för både branschen och konsumenter och erbjuder kostnadsfria seminarier, debatter, workshops och en av landets största matmarknader. Årets
matmässa i Växjö är den fjärde i ordningen.

– Vi vill visa att vi på allvar satsar på att bygga upp ett matens Almedalen men det handlar också om att satsa på landsbygdsutveckling, säger Per Schöldberg (C), kommunalråd i Växjö kommun.

Förra året hade mässan över 40 000 besökare och runt 90 matproducenter ställde ut. I år är antalet utställare 105.

– Vi ser hur det växer fram fler och flera småskaliga matproducenter i vår region. Det finns därför en potential i matmässan och intresset är enormt, säger Roland Gustbee (M), ordförande i regionstyrelsen.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Läs också:  11,7 miljoner för satsningar på cykelinfrastruktur

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!