Vegourmet – nytt vegetariskt matmagasin


Idag släpps en helt ny vegetarisk mattidning med fokus på medveten, säsongsbetonad mat lagad från grunden. Lanseringen firas med ett offentligt lanseringsmingel på Söder Mälarstand i Stockholm.

– Vi som startar Vegourmet brinner verkligen för vego. Vegourmet är vårt bidrag till att göra även tidningshyllorna lite grönare. Köttdominansen har varit alldeles för stark allt för länge, speciellt med tanke på att våra matvanor är grönare än nånsin. Vi gör det vi älskar, tror på och kan bäst. Ett matmagasin är en fantastisk portal för att få dela med oss av vår matkärlek och sprida grön inspiration. säger Rain Lundström, chefredaktör på Vegourmet.

Första numret är ett 96-sidigt julnummer fyllt med recept, artiklar och reportage. Bland annat besöks en ekologisk grönsaksodling i södra Sverige, måltidsforskare och ekokockar intervjuas om köttets position på julbordet och ett rawfoodcafe delar med sig med om hur man lagar raw julmat. Matmagasinet innehåller 94 recept som är veganska med undantag för honung. Lösnummer och prenumerationer säljs genom webbshop.

– Vi som startar Vegourmet har tidigare jobbat med allt från catering, matmässor, drivit kafé, delat ut vegomat på stan och mycket mer. Vi tycker det är fantastiskt kul att allt fler medvetna magasin syns på tidningshyllorna, men ett helt vegetariskt och medvetet alternativ tycker vi har saknats. Vegointresset är stöttre än nånsin och det finns enormt mycket mer kvar att göra.” säger Rain Lundström.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Läs också:  Cykelnyheter för fartfyllda barn

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!