Barn ska coacha vuxna i SVT:s nya tv-program


Vad händer när barn får coacha och lära ut idrott till vuxna? SVT:s nya familjesatsning Coachernas Coach som har premiär på söndag vänder upp och ner på perspektiven. Under fyra program får vi följa fem barn i kampen om titeln Coachernas Coach. Genom att instruera de andras föräldrar i olika idrottsgrenar samlar barnen poäng, och varje program gästas av en svensk idrottsstjärna som hjälper barnen i deras uppdrag. Serien är inspelad på Sveriges största sport- och upplevelseläger Stadium Sports Camp i Norrköping.

I det första avsnittet möter vi familjerna när de samlas på lägret, och får även lära känna dem närmre genom inslag från deras hemmiljö. Basket är första sporten ut, och barnen får hjälp av proffsspelaren Tanya Massamba från Norrköping Dolphins med tips och tricks i de olika tävlingsmomenten. Övriga program kommer att gästas av simhopparen Anna Lindberg, längdhopparen Michel Tornéus och brottaren Jimmy Samuelsson.

Att bli coachad av barnen var en både annorlunda och lärorik upplevelse för föräldrarna. Ett av de tävlande paren var Otilia Nilsson från Limhamn i Skåne, och hennes mamma Catharina:

– En lärdom jag tar med mig och som jag hoppas förmedlas till tittarna är att våga släppa kontrollen och se hur mycket man kan lära sig av sina barn, och inte alltid tvärtom. För mig som är lärare och van att säga åt andra vad de ska göra var det mycket utvecklande, säger Catharina Nilsson.

De fyra deltagande idrottsstjärnorna har de senaste åren varit flitiga instruktörer vid Stadium Sports Camp, och de imponerades alla av barnens ledaregenskaper. Brottaren Jimmy Samuelsson slogs också av den tävlingsinstinkt och vilja att övervinna rädslor som fanns hos familjerna.

Läs också:  Daniel Tynell, David Svensson och Åreguiderna gästar Salomon och Suunto på MANDEL Showroom

– Det var en rolig upplevelse och häftigt att se hur föräldrar kan göra vad som helst för sina barn genom att ta ut sig enormt mycket och kämpa hårt när det väl kommer till en tävling. Programmet visar också den glädje som finns i att testa och utmana sig själv i olika idrotter, något som är nyttigt både som barn och vuxen, säger Jimmy Samuelsson.

De fyra avsnitten kommer att sändas på söndagar kl 17.25 i SVT1 och Marcus Grapne, verksamhetschef för Stadium Sports Camp, är stolt över att man valt lägrets anläggning för inspelningen.

– Stadium Sports Camp är Sveriges största sport- och upplevelseläger och vi har precis avslutat den 20:e upplagan med nära 7 000 deltagande ungdomar och knappt 1 000 ideella ledare. En av våra styrkor är mixen av idrotter och deltagare. Vi ger ungdomar chansen att både lära sig och lära ut idrotter, och det är ett ansvar vi vet att de tar och klarar galant. Programmet tar fasta på just denna styrka, och därför är vi stolta och glada över att få vara värd för barnen och föräldrarna som deltar, menar Marcus Grapne.

Mer information om programmet finns här hos SVT Play.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Läs också:  Sveriges snabbaste till Vitamin Well

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!