Stadium Sports Camp fyller 20 år!


Den 21 juni startar Stadium Sports Camp, Sveriges största sportläger för barn och ungdomar. I år fyller lägret 20 år, ett jubileum som firas med både deltagarrekord och en stjärnspäckad skara instruktörer. Sedan 1995 har Sports Camp aktiverat över 75 000 ungdomar och delat ut 45 miljoner till det lokala föreningslivet.

1995 drog sportkedjan Stadium igång Stadium Sports Camp på Himmelstalundsfältet i Norrköping. Idag är Stadium Sports Camp landets största sportläger och riktar sig till barn och ungdomar 11-15 år. Under 20 år har Stadium Sports Camp aktiverat över 75 000 ungdomar, och med 6 800 deltagare 2015 slår lägret rekord i år igen. Deltagarna väljer sin huvudidrott och får under en veckas tid träna, äta, skratt, leka och sova tillsammans.

Varje år gästar kända idrottsprofiler lägret för att inspirera deltagarna. I år kommer bland andra Emma Green (höjdhopp), Rickard Wallin (ishockey) och Robin Söderling (tennis).

Förutom sport och idrott handlar Stadium Sports Camp om gemenskap och kompisanda. Genom ett samarbete med Friends utbildas alla ledare och tränare för att kunna ge ungdomarna ett tryggt ledarskap, och organisationen finns dessutom på plats under lägret. För barn med särskilda behov ordnas särskilda daggrupper som kompletterar den övriga verksamheten, och Stadium Sports Camp erbjuder dessutom platser till barn och ungdomar som av sociala eller ekonomiska skäl inte annars haft möjlighet att delta.

Stadium Sports Camp är ett ”good citizen”-projekt helt utan vinstintresse, där 30 % av omsättningen går tillbaka till föreningslivet i Norrköping, genom ett ekonomiskt tillskott till de lokala föreningar som medverkar. Sedan 1995 har 45 miljoner delats ut till föreningarna för att aktivera stadens unga.
– Att vi kan ge tillbaka så mycket till både kommun och idrottsföreningarna känns väldigt bra. Under 20 års gott samarbete med Norrköping kommun och det lokala föreningslivet har vi sysselsatt 3000 ungdomar med sommarjobb på lägret, vilket vi är mycket stolta över. Nu laddar vi för ett jubileumsår utöver det vanliga! säger Marcus Grapne, lägeransvarig på Stadium Sports Camp.
Stadium Sports Camp i siffror

  • Stadium Sports Camp arrangeras tillsammans med lokala idrottsföreningar och cirka 30 procent av omsättningen går direkt tillbaka till föreningarna.
  • 2014 delade Stadium Sports Camp ut 4,8 miljoner kronor till de 15 föreningarna som deltog.
  • Lägret sysselsätter årligen cirka 1000 ledare, 125 sommararbetande ungdomar samt fyra helårsanställda.
  • 6800 ungdomar deltar i årets Stadium Sports Camp. Första året lägret arrangerades, 1995, deltog 1 300 barn och ungdomar.
  • 350 platser går till ungdomar runt om i landet som av sociala eller ekonomiska skäl annars inte haft möjlighet att delta.
  • Lägret pågår i 4 veckor. Alla deltagare stannar en vecka var.
Läs också:  Daniel Tynell, David Svensson och Åreguiderna gästar Salomon och Suunto på MANDEL Showroom

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!