Deltagarrekord – över 20 000 personer springer för blodgivningen i Stockholm


Med över 20 000 anmälningar står det klart att det blir nytt deltagarrekord för Blodomloppet som äger rum 2 och 3 juni på Djurgården i Stockholm. Förutom många nöjda löpare siktar arrangörerna också på många nya blodgivare – Blodomloppet är inget vanligt motionslopp utan arrangeras i syfte att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen.

Loppet har vuxit rejält senaste åren; 2013 deltog 14 100 personer och 2014 utökades loppet till två kvällar och lockade 17 845 deltagare.

För många av deltagarna är det första gången de deltar i ett motionslopp och omkring 90 procent är anmälda via sin arbetsplats. Många vill passa på att springa inte bara för sig själv – utan för en god sak.

”Blodomloppet är en plattform som vi tror bidrar mycket till folkhälsan och inspirerar folk att testa på fler lopp”, menar Tomas Hoszek, generalsekreterare för Lidingöloppet, som arrangerar Blodomloppet Stockholm tillsammans med Blodcentralen. ”Det är roligt att så många företag tar chansen att kombinera hälsa, motion, mat och att sprida budskapet om blodgivning till sin personal”, fortsätter han.

Viktigt att rekrytera nya blodgivare

Under 2014 gav drygt 43 000 personer blod i Stockholms län och 3 av 100 stockholmare är blodgivare. Karolina Blom Wiberg, kommunikationsansvarig Blodcentralen Stockholm, berättar att det just nu är extra viktigt att få in nytt blod.

”Inför sommaren är det viktigt att fylla på blodbanken så att blodtillgången säkras för sommarperioden. När många reser bort får vi in mindre blod. Därför är det viktigt att ha ett välfyllt lager inför sommaren”.

”Blodomloppet är en manifestation för den livsviktiga blodgivningen och en hyllning till blodgivarna. Tack vare dem kan sjukvården lindra, bota och rädda liv, avslutar Karolina Blom Wiberg”.

Läs också:  2XU Idre Fjällmaraton ny utmaning för traillöparen

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!