Tre EM-löpare springer Tjejmilen


Charlotta Fougberg och Meraf Bahta, som gjorde succé i årets friidrotts EM genom att bli tvåa på 3 000 meter hinder respektive etta på 5 000 meter, springer båda Tjejmilen för första gången lördagen den 6 september. 

De två får tufft motstånd, på den vackra 10 km banan på Gärdet och Djurgården i Stockholm, av bland andra Isabellah Andersson som tog brons på maraton-EM 2010, men som missade årets EM på grund av en fotskada. Isabellah gör nu come-back. Detta blir hennes första tävling sedan ASICS Stockholm Marathon i våras.

Isabellah Andersson har fem vinster från Tjejmilen. Om hon vinner loppet i år blir det hennes sjätte seger i Tjejmilen, då blir hon den mest framgångsrika löparen genom tiderna i landets största idrottsevenemang för kvinnor.

– Tjejmilen är ett lopp som jag alltid ser fram emot att springa.  Därför väljer jag att delta även om min form inte är som den brukar. Min träning har ju bara fungerat de senaste dagarna, första fartpasset körde jag den 20/8 så det är långt kvar till en god form. Men jag vet att jag kommer få uppleva en härlig stämning utefter banan som alltid när jag springer i Stockholm, säger Isabellah.

Över 30 000 löpare är anmälda till Tjejmilen som nu avgörs för 31:a gången.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Läs också:  Vasaloppets vintervecka 2017 genererade 234,6 miljoner kronor till Vasaloppskommunerna

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!