Succé för Salomon City Trail 2015


Söndagen den 26:e april avgjordes löpartävlingen Salomon City Trail för tredje året. Runt 500 glada deltagare samlades i ett soligt och välfyllt Kungsträdgården för att gemensamt springa längs en unik bansträcka med utsikt över Stockholm.

– Vi är mycket glada över årets upplaga av Salomon City Trail som inte bara bjöd på fantastiskt soligt väder för alla deltagare i loppet, utan även att vi bidrog med att skapa god stämning för alla som besökte Kungsträdgården under tävlingsdagen, säger Roland-Philippe Kretzschmar, grundare till och arrangör av Salomon City Trail. – Nytt för i år var att vi bytte dag för loppet till en söndag och vi ligger redan nu i planeringsarbetet inför nästa års lopp som kommer gå av stapeln 24 april 2016 och ambitionen är att utöka antalet startplatser rejält.

Banan, som är det enda löploppet som går på kunglig mark, nämligen Lejonbacken, fortsätter sedan över Riddarholmen, över till Slussen och slingrar sig sedan upp och ned för Söders historiska backar hela vägen upp till Skinnarviksbergets topp. Där, på den högsta naturliga punkten inom Stockholms tullar, rundade deltagarna för att sedan springa ned tillbaka mot Kungsträdgården. För de som sprang 7 km blev det efterlängtad målgång, för de som valde 14km väntade ytterligare ett svettigt, jobbigt men roligt varv.

Vinnare i 2015 års upplaga av Salomon City Trail:
7 km herr – Jacob Lööf 26.06.7
7 km dam – Lena Eliasson 27.04.8
14 km herr – William Lind 50.14.3
14 km dam – Johanna Backlund 59.10.8

Folkfest i Kungsträdgården
På plats i den för dagen speciellt utbyggda tävlingsbyn samlades loppets partners för att erbjuda deltagare, familj, vänner och allmänheten det senaste inom löpning. Bland annat fanns titelsponsorn Salomon på plats tillsammans med klocktillverkaren Suunto. Sportamore hade en extremt välbesöktpopup-store där man även kunde ta del av smoothies från Froosh. Tidningen Man och Celcius fanns på plats tillsammans med Bingo Rimér som även deltog i loppet samt Rajala ProShop och Canon deltog och dokumenterade eventet och visade upp sina senaste kameror. Alla deltagare fick även njuta av återhämtningsdrycken Gainomax. Sammanlagt uppskattas att ca 10.000 personer passerade i Kungsträdgården och tävlingsområdet.

Läs också:  Först alla trapporna i Eiffeltornet – nu tv-tornet i Tallinn

För mer information om loppet samt fullständig resultatlista: www.salomoncitytrail.se

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!