En hel vecka där du kan testa att resa hållbart


15-22/9 genomförs mobilitetsveckan i Eskilstuna. Under veckan får alla Eskilstunabor chansen att prova nya sett att resa och tänka hållbart. Vinsterna är mindre klimatpåverkan, renare luft, minskat buller, bättre trafiksäkerhet, bättre hälsa och mer kvar i plånboken.

Ett axplock av aktiviteterna:
– Är du vanebilist kan du anmäla dig som testresenär och få en prova-på-månad på bussen.

– Under torsdag den 18 september presenterar trafikingenjör Petter Skarin den senaste statistiken kring trafiken i Eskilstuna för media och Eskilstunaborna.

– Fredag den 19 september är det Park(ing) Day och då kommer vi stänga av ett antal parkeringar på Drottninggatan för att istället bygga en tillfällig lekplats.

– Nyfiken på elbil? Då kan du provköra och ställa frågor på elbilsmässan vid Tuna Park den 20 september.

– Avsluta veckan med att fira Bussens dag genom att resa avgiftsfritt lördagen den 20 september. Samma dag är det också bussaktiviteter på torget med veteranbuss, bussåkarutbildning för barn och trollkarlsuppträdande.

Under hela mobilitetsveckan pågår en vacker installation på Nygatan där vi visar och samlar in förslag på hur Nygatan kan byggas om för att minska bilens dominans på gatan. Vi genomför också en bildtävling på kommunens Instagramkonto där vi vill få in den bästa bussbilden. Läs mer på eskilstuna.se/mobilitetsveckan

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Läs också:  Suunto lanserar ny kompakt GPS-sportklocka optimerad för resultat

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!