Högskolan i Gävle inviger sjuksköterskeutbildning i Kina


Högskolan i Gävle inviger en sjuksköterskeutbildning vid Lishui University i provinsen Zhejiang i Kina och 90 kinesiska studenter påbörjar sin utbildning.

En delegation bestående av personal från Akademin för hälsa och arbetsliv är i Kina för att starta och inviga utbildningen och partnerskapet.

– Personal från både Sverige och Kina kommer att undervisa på programmet, säger Nader Ahmadi, akademichef.

Högskolan i Gävle är först i Norden

Högskolan i Gävle är först i Norden med att erbjuda utbildning på detta sätt genom att starta en filial i Kina och Nader Ahmadi menar att det är en modell som kan få spridning även till andra ämnesområden.

Utbildningen har specialdesignats för Kina. Internationellt anses Sverige hålla en mycket hög standard gällande sjuksköterskeutbildning.

– Vi har arbetat i två år för att kunna erbjuda vår utbildning i Kina och jag vill  betona att detta partnerskap bidrar till att göra Högskolan i Gävle till en intressant internationell aktör, säger Nader Ahmadi.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Läs också:  2030-sekretariatet kommenterar: Stark miljösatsning i årets budget

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!