Längdlandslagets kunskaper förmedlas på Idre Fjäll


Skid-Sverige växer både på toppen och bredden.  Det åks längdskidor som aldrig förr i vårt avlånga land. 

– Vi har ett uppdämt behov av utbildningsinsatser för ungdomar, ungdomstränare och motionärer. Därför satsar Svenska Skidförbundet, med hjälp av längdlandslaget, på att en blågul kunskapsvind ska börja blåsa över landet. Vi gör en storsatsning på Idre fjäll i januari, säger utvecklingsansvarige Lars Selin.

Vasaloppsveckan är populärare än någonsin och det råder en allmän boom för att hålla sig i form med löpning, cykling och längdskidåkning.

Landslagets 18 medaljer i de två senaste mästerskapen, VM i Val di Fiemme och OS i Sotji, har också bidragit till många yngre blivit inspirerade av förebilder som Charlotte Kalla, Marcus Hellner och Stina Nilsson.

Nu vill skidförbundet fånga upp intresset och få så många som möjligt på rätt spår i sin strävan att bli bättre skidåkare.

– Vi känner att vi behöver göra något extra och delar därför med oss av den kunskap vi sitter på inom längdlandslagets organisation. Vi tror att vi med våra experter kan vägleda, inspirera och utbilda de målgrupper som har störst behov av kompetensförsörjning, säger Lars Selin och fortsätter:

– Det är viktigt att kunskapen och erfarenheterna förs vidare som en vind genom landet för att Sverige ska fortsätta att vara en framgångsrik längdnation.

Under tränings- och utbildningshelgen på Idrefjäll 15-18 januari deltar några av landslagets aktiva, tränare, vallare, anställda och resurspersoner som inspiratörer, föreläsare och instruktörer.

– Programmet riktar sig till barn, ungdomar, ungdomsledare och tränare samt motionärer, påpekar Lars Selin som själv har en central roll i utbildningspaketet som serveras på Idre Fjäll.

Läs också:  ​Kommunen premierar cykelvänliga arbetsplatser

Bland föreläsarna märks förbundskaptenen Rikard Grip, Tobias Långberg, tränare för utvecklingslaget Team 2015 och Gunnar Hammarberg, juniorlandslagstränare och vallachef för junior- och utvecklingslaget.

Lägg därtill Skidförbundets barn- och ungdomsansvarige, den förra elitåkaren Jenny Limby, utbildningsansvarige Anci Wadman, nationella chefen Per-Åke Yttergård och Mathias Fredriksson, en av landets mest framgångsrika längdåkare med 18 års erfarenhet från landslaget.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!

Läs också:  Vålådalen blir Officiellt Vasaloppscenter även för cykel