Löparakademin får stöd av kunglig stiftelse


Kronprinsessparets Stiftelse delar årligen ut anslag till projekt som motverkar utanförskap och främjar god hälsa bland barn och unga i Sverige. Stiftelsens styrelse har i år beslutat att ge anslag till 12 projekt varav Löparakademin är en av förmånstagarna.

Ansökningar om projektanslag beviljas av Stiftelsen efter en omfattande urvalsprocess. 136 ansökningar inkom under ansökningsperioden i augusti. Samtliga ansökningar har granskats utifrån matchning av stiftelsens ändamål och uppfyllnad av Stiftelsens kriterier.

– Roligt, meningsfullt, lärorikt och stimulerande att få bidra med underlag och input till avvägningen av vilka projekt som får stöd av stiftelsen. Blir också glad och inspirerad över den bredd av engagemang som ryms i det ideella Sverige – men utvecklingspotentialen är oändlig, behoven likaså, säger Tove Lifvendahl, del av Kronprinsessparets Stiftelses expertråd.

Löparakademin som med idrott som främsta verktyg arbetar med individ- och områdesutveckling i Sveriges miljonprogramsförorter blir alltså en av förmånstagarna.

– Det känns otroligt hedrande att vara en av de utvalda organisationerna som får stöd och det  betyder mycket för expansionen av vår verksamhet, säger John Laselle från Löparakademin.

Löparakademins kärnverksamhet är ett särskilt framtaget tioveckorsprogram där niondeklassare genom träning, workshops och mentorskap får lära sig en metod för att sätta upp och närma sig personliga mål med syfte att skapa ökade förutsättningar att lyckas i studier och arbetsliv. Programmet har 2014 genomförts i 10 olika förorter och 3 städer (Stockholm, Malmö, Gävle). På lång sikt är målet att ha en rikstäckande verksamhet.

Löparakademin arrangerar även motionslopp och andra värdeskapande evenemang som ett sätt att nyansera bilden av förorten samt skapa plattformar för integration.

Läs också:  Stadium lanserar kollektion för kylig löpning

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!