Running for change – välgörenhetsloppet till förmån för Hungerprojektet


På onsdag samlas löpentusiaster från hela landet i Slottsskogen i Göteborg för att springa för en bättre värld. Motionsloppet är ett samarbete mellan Hungerprojektet och Rotarys ungdomsförbund Rotaract.

– Vi på Hungerprojektet är väldigt glada och stolta att vi kan genomföra Running for Change med Rotaract för andra året i rad. Vi hoppas nu att ännu fler göteborgare vill sluta upp och vara med och springa för en värld i förändring, säger Sara Wettergren, vd för Hungerprojektet.

Deltagarna väljer själva om de vill springa fem eller tio kilometer. Den som vill kan givetvis välja att promenera runt banan, huvudsaken är att man deltar. Först i mål vinner ett fint pris från Löp & Sko och Bliz Eyewear, och alla deltagare får goodiebags.

Tidigare år har olika Rotaractklubbar runt om i Sverige arrangerat loppet. Förmånstagare har alltid varit Hungerprojektet, och det känns därför naturligt att de båda organisationerna nu inlett ett samarbete.

– Vi från Rotaract Poseidon Göteborg är hedrade att samarbeta med Hungerprojektet för att göra motionsloppet Running for Change möjligt. Vi hoppas kunna öka det lokala engagemanget för Hungerprojektets viktiga roll inom regional och global utveckling. Vi vill också bidra till att fler göteborgare engagerar sig i samhällsbyggande aktiviteter och den egna hälsan och välbefinnandet på lång sikt. Vi ser med glädje fram emot att vara värdar tillsammans den 10 september och mot ett fortsatt lyckosamt teamwork med Hungerprojektet. Service above self, säger Linnea Lundblad, president i Rotaract Poseidon Göteborg.

Löpning är alltså inte bara bra för kroppen – det är bra för hjärtat också! Snöra på dig joggingskorna du också och spring för en värld fri från hunger. Anmälan till loppet sker påwww.hungerprojektet.se/runningforchange

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Läs också:  Sportringen-77 tecknar avtal med Leksands IF

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!