6 september – Idrottens Dag i Hagaparken med Prins Daniels lopp


Barn och ungdomar får chansen att hitta sina favoritidrotter och springa sitt första lopp på Idrottens dag i Hagaparken den 6 september.

För tredje året i rad arrangeras Idrottens dag i Hagaparken. På plats ger lokala idrottsföreningar barn och ungdomar chansen att prova på runt 45 idrotter. Många barn springer också sitt första lopp i Prins Daniels lopp.

– Det är ett ypperligt tillfälle att väcka idrottsintresset eller hitta nya favoriter. Vi vill visa upp svensk idrotts bredd och att det finns något för alla, säger Max Lauritzson, kommunikationschef på Riksidrottsförbundet.

Det är gratis att springa Prins Daniels lopp och prova på idrotter. Anmälningsperioden till loppet är öppen. Det är först till kvarn som gäller för att knipa någon av de 1 500 startplatserna.

Prins Daniel är initiativtagare till dagen som arrangeras av Riksidottsförbundet, Solna stad, Stockholms Idrottsförbund, Stockholms stad, Kungliga hovstaterna och Solna Sam.

DET HÄR ÄR IDROTTENS DAG I HAGAPARKEN

När
Söndagen den 6 september kl.10.00–16.00, första start i Prins Daniels lopp går kl. 10.30.

Prins Daniels lopp
Ett gratis löparlopp för barn i åldrarna 6-12 år. Loppet handlar inte om att vinna utan det är deltagandet som räknas. Alla får medalj. Rullande tidtagning men ingen tid registreras.

Prova på
Från Koppartälten ner i Brunnsvikens vatten arrangerar lokala idrottsföreningar prova på-aktiviteter.

Hagaloppet
Även vuxna och ungdomar i åldrarna 13-15 år har chans att springa. Hagaloppet är ett motionslopp där löparen väljer att springa antingen fem eller tio kilometer. Kostnadsbelagt.

Historik
2013: Runt 30 prova på-idrotter, ca 700 barn sprang Prins Daniels lopp
2014: Runt 40 prova på-idrotter, ca 1 300 barn sprang Prins Daniels lopp

Läs också:  ​ Drygt en vecka kvar till E16 Run

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!