Sofie Lantto tipsar om Sveriges bästa cykelrundor


Cyklisten, triathleten och inspiratören Sofie Lantto står bakom den uppmärksammade designen ”cykelkurbits” – nu samlar hon Sveriges vackraste cykelrundor. 

– Det finns så mycket bra cykling i Sverige. Långa kuststräckor i Skåne, Vålådalen i Åre, Gotland, Blekinge… Jag älskar helt enkelt att upptäcka Sverige på cykel, man får se så mycket man aldrig annars sett, säger Sofie.

Sofie Lantto står bakom designen ”cykelkurbits” som fått mycket uppmärksamhet i sociala medier. Ett kit av cykelkläderna som tryckts i en begränsad upplaga kan nu bli din. Via sajten cykla.se kan du tävla om ditt eget kit med cykelkurbits genom att tipsa om din vackraste turistrunda i Sverige.

– Jag gillar verkligen tävlingen på cykla.se, jag läser varje kommentar och skriver upp turerna på min ”att-cykla-i-framtiden-lista”, berättar Sofie.

I sommar cyklar Sofie framförallt i Lappland, Roslagen och på Orust. Hon menar att det är rundor som hon återkommer till varje år och längtar till varje vinter.

– Lappland kommer alltid vara hemma för mig, även om det är kargt och långt överallt så älskar jag vägen mot Norge. Trafiken brukar inte vara farlig men vill du äga vägen så sov på dagen och cykla i midnattssol. Och ska jag vara ärlig så blir det ännu vackrare om du fortsätter över gränsen, tipsar Sofie.

– Jag cyklar gärna på småvägarna i norra Roslagen, med bra sällskap eller tillsammans med mina egna tankar. Helst med kaffe och smulpaj på Drömkåken nära Edsbro. Ett ställe man faktiskt inte kan vara ledsen på. Jag älskar Roslagen, vägarna är fantastiska och genom att ta av en väg tidigare eller senare kan du förkorta eller förlänga din tur i oändlighet.

Läs också:  Lisa Nordén: Det har klickat den senaste tiden

– Orust Runt är också en favorit. Helst så tidigt eller så sent att det inte finns någon trafik. Om jag cyklar mitt på dagen så tar jag gärna långlunch eller snabb kaffe och glass i Mollösund, säger Sofie.

Fotograf: Hans Berggren

Pressmeddelande här.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!

Läs också:  Ny rapport om finansiering av leder