Go to ...

Dagens träning

Nyheter om träning, motion och hälsa

RSS Feed

21 juni, 2021

The Music Run kommer till Sverige


The Music Run arrangerades första gången 2014 i Kuala Lumpur och har sedan dess vuxit och finns idag i ett femtontal städer från Singapore till Hamburg. Evenemanget är lika mycket en musikfestival som ett lopp och konceptet utvecklades för att gifta ihop trenderna kring hur man lyssnar på och engagerar sig i musik, och en alltmer aktiv livsstil. Den 26 augusti 2017 är det premiär i Stockholm.

– Vi på Stockholm Marathon Gruppen har stolt arrangerat motionsevenemang i flera decennier och är idag Sveriges största aktör inom området. Efter de senaste årens löparboom märker vi precis som flera arrangörer en viss mättnad bland deltagarna. Framförallt har vi haft svårt att rekrytera en yngre målgrupp som i mycket större grad efterfrågar en upplevelse och ett mer engagerande sätt att delta i evenemang, säger Daniel Almgren som är vd för Stockholm Marathon Gruppen

Han fortsätter:

– Genom The Music Runs koncept att mixa musikupplevelsen med löparupplevelsen kan vi erbjuda något helt annat än vi tidigare gjort. Detta det första av flera steg vi tar för att bredda vår verksamhet och vi ser fram mot det första loppet i Stockholm i slutet av nästa sommar.

Planera din nästa resa: Vad sägs om backträning i alperna? 

5 kilometer uppdelat i olika musikzoner

The Music Run är uppbyggt runt en fem kilometer lång bana, The Sound Track, uppdelad i fem interaktiva zoner med olika musikteman. Det är deltagarna som genom en röstningsapp bestämt vilken musik som spelas längs banan, och det är musikupplevelsen och inte löpprestationen som är i fokus.

Väl i mål fortsätter festen på evenemangsområdet The Music Village, och kvällen avslutas med konserter från såväl svenska som internationella DJs.

Läs också:  Power Woman Announce a New Range of Eco-Friendly Sportswear

– Vi är upprymda över att få ta The Music Run till Sverige och längtar efter att få låta deltagarna ge sig ut på The Sound Track, för att springa, dansa och festa natten igenom. Lägg till vår after run-festival med högklassiga DJs och det kommer bli en musik- och löparupplevelse som kommer bli svår att glömma, säger Tim Johnston som är en av grundarna till The Music Run.

Han fortsätter:

– För oss är det också en ära att få arbeta med Stockholm Marathon Gruppen, som är en av världens bästa arrangörer av motionsevenemang. Vi vet att sommaren 2017 är starten på en mycket spännande resa och vi kan inte vänta på att få sätta igång

Biljettsläppet till 2017 års The Music Run i Stockholm sker under våren.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Läs också:  Höjdpunkter i april på Kanal 5

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!

Tags: , ,