Från 130 kilo till löpprofil för Tjejmilen


För nionde året i rad sponsrar Risenta Tjejmilen som en del av företagets ledord ”Risenta skapar hälsa för de många människorna”. Traditionsenligt står också Risenta för startavgiften för 120 tjejer och i år blir de coachade med mat- och träningstips av Emma Bertilsson, mer känd som Marathon-Emma. Emma som är 26 år och bosatt i Karlstad är en stor inspirationskälla och ett bevis på att man klarar av mycket mer än man tror.

För fyra år sedan vägde Emma Bertilsson över 130 kg, hade svår reumatism, åt starka värktabletter och befann sig i en depression. Idag, 60 kg lättare, är hon personlig tränare och löpcoach, äter inga mediciner och i maj ska hon springa Stockholm Marathon för andra gången.

Efter många motgångar i sin kontakt med vården hittade Emma till slut en läkare som trodde på henne och konstaterade att Emma led av reumatism. Läkaren satte

igång ett rehabiliteringsprogram som var starten på en stor förändring. Emma blev sjukskriven för att helt kunna koncentrera sig på att träna och må bättre för att skapa en funktionell vardag.

”Jag såg det som ett jobb att gå till, inte som träning. För ett jobb struntar man ju inte i bara för att man är lite trött eller inte är på humör”

Idag, fyra år senare, har Emma en helt ny syn på livet och behöver inte äta någon smärtstillande medicin. Nu är hon Marathon-Emma. Som personlig tränare, löpcoach, föreläsare och mental tränare hjälper nu Emma andra i samma situation.

”Jag tror att folk har lättare att komma till mig och få hjälp när de vet om min historia, att det faktiskt går att göra en förändring fast det känns helt omöjligt”.

Läs också:  Svensk Cykling och Svenska Cykelstäder nya partners i 2030-sekretariatet

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!