Video: Footballates – den nya trenden?


Från träning i luften till Yogalates på fotbollsplanen. Efter succépasset Yogalatesair kommer nu Footballates, en fusion av fotboll och Yogalates.

Footballates lanserades den 29 augusti på Skandinaviska Idrottsmässan i Malmö, där Annette Lefterow är en av mässans wellness- och hälsoambassadörer. Övningarna är utvecklade i nära samarbete mellan Annette Lefterow och fotbollsprofilen Victoria Sandell Svensson.

Footballates bygger styrka, balans och smidighet i kropp, tanke och själ. Träningen integrerar snabba och långsamma rörelser, explosivitet och stillhet samt andningsövningar som ger fokus, närvaro och mental styrka.

Lefterow har inlett ett samarbete med företaget ProlympiaAkademin, där Footballates blir ett av flera gemensamma projekt för att främja hälsa och idrott med nya, innovativa grepp.

Footballates är ett koncept för fotbollstränare som vill variera träningen med fysisk yoga, effektiv pilates och mindfulness. Konceptet finns anpassat för gruppträning på gym.

Licens- och ledarutbildningar startar upp hösten 2014. Footballates lanseras på träningsmarknaden i början av 2015.

Lefterow utvecklar unika koncept för träning inom yoga, pilates, meditation, dans och wellness. Yogalates förenar det bästa av två världar, yoga och pilates. Lefterow har tidigare bl.a. utvecklat Yogalates, Yogalatescircle och senast Yogalatesair. I en ny serie av koncept integreras nu alltså Yogalates med idrott.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Läs också:  Video: Veckans övning med Paolo Roberto - Bergsklättraren

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!