Nu lanseras Dalslandsklassikern – en klassiker i miniatyr


– Dalsland kallas ofta ett Sverige i miniatyr och vad passar väl bättre då än en variant av en svensk klassiker här i Dalsland? säger Crister Blüme som är verksamhetsansvarig på arrangörsföreningen Camp Dalsland. Från och med 2015 finns möjligheten att ansöka om Dalslandsklassikern som innebär att man ska genomföra tävlingarna Dalsland X-Country (MTB), Dalsland Kanot Maraton+ och Dalsland X-Trail (löpning) inom en 12-månadersperiod.

– Efter att vi 2013 kompletterade med ett tredje event (Dalsland X-Trail) så fick vi omgående frågan om vi inte kunde starta en klassiker med våra event. Nu känner vi att alla tre tävlingar har ett passande format samt riktigt bra banor och väldigt nöjda deltagare, så därför lanseras nu Dalslandsklassikern säger Crister Blüme.

På Camp Dalsland hoppas man att Dalslandsklassikern ska få fler att våga sig på nya friluftsaktiviteter och att klassikern blir en sporre för motionärer att hålla igång sin träning året runt.  För att kunna ansöka om Dalslandsklassikern så måste deltagaren uppfylla vissa krav. Du ska ha fyllt 18 år, cykla den långa banan på DXC, paddla DKM, springa den långa banan på DXT samt naturligtvis gå i mål på samtliga tävlingar. Allt detta inom 12 månader.

– Kravet med att ställa upp i de långa banorna var på något sätt självklart för oss. Det är ofrånkomligt att jämföra med en svensk klassiker och då ska det vara en riktig prestation av motionären att fullfölja. Förhoppningsvis gör detta att fler utmanar sig själva och väljer de lite tuffare och längre banorna på våra tävlingar, menar Crister.

De som sedan ansöker om Dalslandsklassikern får ett numrerat diplom och en numrerad plakett. På frågan om vem som kommer få nummer ett svarar Crister; – Den som uppfyller kraven för Dalslandsklassikern och är snabbast på Dalsland X-Trail den 3:e oktober nästa år kommer få nummer ett och det ska bli otroligt spännande att se vem det blir!

Läs också:  Dags för ungdoms-EM i fälttävlan på Segersjö

Fakta Dalslandsklassikern

  • Tävlingar:  Dalsland X-Country, Dalsland Kanot Maraton+ och Dalsland X-Trail
  • Platser:  Tävlingarna genomförs i naturen kring Bengtsfors, Dals Långed, Billingsfors, Skåpafors, Laxarby, Gustavsfors och Ärtemark i norra Dalsland.
  • Arrangör:  Camp Dalsland
  • Hemsida:  campdalsland.se, kanotmaraton.se, dalslandxc.se, dalslandxt.se

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!