Premiär för Uppsalas nya halvmara


På Ekebyloppet 6 juni har Uppsalas nya halvmara premiär. Arrangörerna bakom loppet är vårdcentralen Ekeby Hälsocenter, Friskis&Svettis och orienteringsklubben OK Linné. Det är tredje året loppet går av stapeln och för första gången erbjuds en sträcka på 21 km utöver de klassiska sträckorna på 5 km och 10 km.

– I höstas fick vi förfrågan från tidigare deltagare om vi kunde erbjuda en längre distans. När vi började undersöka förutsättningarna visade det sig att det saknas längre lopp i Uppsala och vi bestämde oss då för att arrangera en egen halvmara, berättar Mats Brolin, verksamhetschef på Ekeby Hälsocenter.

Start och mål är placerade i Ekeby bruk. Banan på 21 km går längs med gamla banvallen, Skogsängen, Högbyhatt, Ekensberg, Hågadalen och tillbaka till bruket.

– Vi har lagt mycket krut på en fin bandragning för samtliga sträckor, med växlande miljöer och underlag. Till skillnad från många andra, längre lopp, löper halvmaran på en lång bana istället för att gå två varv på 10 km-sträckan, berättar Simon Eklöv, projektledare OK Linné.

Ekebyloppet har lagt fokus på att erbjuda ett helhetskoncept för både elitlöpare, motionärer och barn i alla åldrar.

– Det är roligt att träna och det är den känslan vi vill förmedla till våra deltagare. Man behöver inte springa snabbast. Vem som helst ska kunna delta på egna villkor och njuta av upplevelsen att röra på sig i naturen, till musik och tillsammans, säger Ingrid Hovstadius, verksamhetschef på Friskis&Svettis i Uppsala.

På marknaden arrangeras tävlingar och uppträdanden. Trollkarlen Daniel Karlsson, som är känd från bland annat SVT´s tittarsuccé Den Itusågade Kaninen, står på scen kl 14.00.

Läs också:  ​Revansch för U19-damlandslaget i Finnkampen

Förutom äran att vinna loppet belönas topp tre på dam- och herrsidan i vardera klass med fina priser till ett värde av totalt 20 000 kr. Det kommer även lottas ut flera priser till övriga deltagare.

För de som vill träna inför loppet arrangerar regelbundna löpträningar med OK Linné och Friskis&Svettis. Anmälan till loppet sker på ekebyloppet.se.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!

Läs också:  ​Rekordhållarna jagar nya bonusar