Stärk kropp och sinne inför årets mörkaste årstid


Lagom till årets mörka månader utökar Apoteksgruppen sortimentet av vitaminer, mineraler och kosttillskott. Höstens nyheter består av selen, som enligt studier har en rad positiva effekter, samt C-vitamin och vätskeersättningar som alla hjälper kroppen att utstå årstidens prövningar. Dessutom lanserar Apoteksgruppen välsmakande järntillskott i brustablettform.

Hösten är en tid på året då många känner sig trötta och hängiga, för en del dröjer sig känslan kvar hela vintern. Perioden kan dessutom innebära sjukdomar och stress i skola och på jobb som tär på energinivån. Tillskott kan då, tillsammans med en välbalanserad kost och hälsosam livsstil, vara ett bra komplement för att möta utmaningarna på bästa sätt.

– Det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med näringsämnen som behövs för att fungera på topp under vinterhalvåret. De flesta av oss mår därför bra av att fylla på med vitaminer och mineraler. Med Apoteksgruppens nyheter rustar du kroppen på ett bra sätt inför några av de yttre påfrestningar som perioden kan innebära, säger Sofia Antonsson, legitimerad dietist.

Välgörande selen och välsmakande järntillskott
Enligt EFSA* (Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet) är Selen en mineral och antioxidant som är bra för hår och naglar, bidrar till immunsystemets normala funktion samt skyddar cellerna mot oxidativ stress. Dessutom bidrar det till en normal spermaproduktion, och rekommenderas därför ofta till män. Vetenskapliga studier** stödjer också att Selen kan ge ett skydd mot cancer samt hjärt- och kärlsjukdomar. I Apoteksgruppens Selen +E, inryms 100 procent av rekommenderat dagligt intag av Selen samt E-vitamin, en antioxidant som samverkar med Selen

– Selen har en rad positiva effekter, bland annat stimulerar det kroppens sköldkörtelhormoner vilket gör oss piggare. Ämnet finns naturligt i fisk, skaldjur och ägg men rekommenderas särskilt till skandinaver då vi har en generellt selenfattig jordmån och kost, fortsätter Sofia Antonsson.

Läs också:  10 idrotter du inte får missa under SM-veckan i Umeå

Apoteksgruppen presenterar även två nya järntillskott, Apoteksgruppen Järn +C och Apoteksgruppen Järn + C Persika som är en välsmakande brustablett med mindre järnsmak än många andra järntillskott.

Andra nyheter på apotekshyllan är C-vitamin med smak av granatäpple samt flera vätskeersättningar. Apoteksgruppen C-vitamin Granatäpple är en brustablett som bidrar till att bibehålla immunförsvarets normala funktion medan Apoteksgruppens Vätskeersättning Svartvinbär och Hallon är bra alternativ när vätske- och saltbalansen behöver återställas som vid magsjuka, varmt väder eller efter stort intag av alkohol. Den nya SportCitron är dessutom, tack vare dess sammansättning, en mer kompletterande återställare av kroppens balans efter fysisk träning. Perfekt för alla som tränar!

Apoteksgruppens nya kosttillskott finns på apotek från och med vecka 36, 2014. Befintligt sortiment består av Apoteksgruppen D-vitamin, Apoteksgruppen Multivitamin 50+, Apoteksgruppen Multivitamin kvinna, Apoteksgruppen Multivitamin active man, Apoteksgruppen Performance, C-vitamin, Apoteksgruppen Omega-3, Apoteksgruppen Kalcium +D, Apoteksgruppen Magnesium active, Apoteksgruppen B-vitamin komplex, samt Apoteksgruppen Folsyra gravid.

Apoteksgruppen Järn +C och Apoteksgruppen Järn +C Persika 
Järn bidrar till normal bildning av röda blodkroppar och hemoglobin samt bidrar till normal syretransport i kroppen. Järn bidrar även till att minska trötthet och utmattning.  Pris: 59 kronor för 100 sväljtabletter eller 30 kronor för 20 sockerfria brustabletter med persikosmak

Apoteksgruppens Selen +E
Selen och E-vitamin bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Selen bidrar till immunförsvarets, sköldkörtelns normala funktion samt till att behålla  normalt hår och naglar.  Pris: 69 kronor för 100 sväljtabletter.

Apoteksgruppen C-vitamin Granatäpple 
C-vitamin hjälper till att bibehålla  immunförsvarets, benstommens och hudens normala funktion.Pris: 23 kronor för 20 sockerfria brustabletter.

Läs också:  Pressmeddelande: Försök med yta för vänstersvängande cyklister

Apoteksgruppen Vätskeersättning Svartvinbär, Hallon och Sport Citron
Vätskeersättning återställer kroppens vätske- och saltbalans vid diarré, varmt klimat eller fysisk aktivitet. Pris: 49 kronor för 20 sockerfria brustabletter med smak av svartvinbär eller hallon. Pris för SportCitron med B-vitamin för optimal återställning: 59 kronor.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!