Svensk träningsgrupp släpper världens första app för löpskolning


Den 9 juni lanserar löpargruppen Rundays grundare en löpskolningsapp som ska förbättra löptekniken för såväl motionärer som elitlöpare. Appen är den första i världen av sitt slag och grunderna är hämtade från friidrottens beprövade löpskolningsövningar.

Charlotte Karlsson, elitlöpare och en av grundarna till Runday, berättar att både hon och Lisa Nauclér kommer från en friidrottsbakgrund, där löpskolning är ett viktigt inslag i träningen. ”Under de senaste fyra åren har vi tränat tusentals motionärer i löpning och sett vilka otroliga framsteg de gör genom att lägga till löpskolning i sin träning” berättar Charlotte vidare.

Appen består av 33 övningar fördelade i nio paket varav de två första är gratis. Paketen är anpassade efter löparens nuvarande nivå med tydliga rekommendationer gällande svårighetsgrad och fortsatt utveckling. Detaljerade filmer, informativa texter och grafiska element med tydliga instruktioner hjälper användaren att utföra övningarna på rätt sätt.

”Vårt mål med appen är att löpare, genom övningarna, ska utveckla en bättre löpteknik och därigenom öka sin effektivitet, styrka och snabbhet samtidigt som de blir mindre skadedrabbade” säger Lisa Nauclér, även hon elitlöpare och grundare av Runday.

Rundays app har utvecklats tillsammans med innovationsbyrån Great Works och kommer inledningsvis släppas i Sverige och därefter internationellt.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Läs också:  Salming och Höllviken i nytt samarbete

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!