1 000 barn anmälda till Prins Daniels lopp på söndag


Rekordmånga barn är anmälda till Prins Daniels lopp den 7 september. Efter fjolårets succé återvänder Idrottens dag till Hagaparken för att inspirera barn och ungdomar till rörelse.  

Den 7 september gästar Idrottens dag Hagaparken för andra året i följd. Idrottsdagen blir större än under premiäråret. Runt 1 000 barn är anmälda till Prins Daniels lopp, att jämföra med 700 i fjol, och siffran stiger stadigt. Antalet prova på-idrotter ökar samtidigt från drygt 30 till 41.

– Intresset för idrottsdagen växer, inte minst bland idrottsföreningarna. De flesta som var med förra året kommer tillbaka igen och nu vill ännu fler vara med. Det blir ytterligare några rätter på smörgåsbordet av idrotter. Det gör förhoppningsvis att det finns något för alla och att fler barn och ungdomar hittar sin idrott, säger Patrik Wigelius, projektledare för Idrottens dag Hagaparken och marknadschef på Riksidrottsförbundet.

Maxtaket för Prins Daniels lopp är satt till 1 500 deltagare. Ännu finns alltså chansen att springa.

Prins Daniel är initiativtagare till dagen och kommer att finnas på plats i Hagaparken den 7 september.

Det här är Idrottens dag i Hagaparken

Prins Daniels lopp
Ett gratis löparlopp för barn i åldrarna 6-12 år. Ingen vinnare utses, alla får medalj och t-shirt för sina insatser. Anmälningsperioden är öppen och först till kvarn gäller.

Prova på 
Från Koppartälten ända ner i vattnet i Brunnsviken arrangerar lokala idrottsföreningar prova på-aktiviteter. Idrotterna: Ishockey, konståkning, innebandy, ringette, curling, basket, dans – street, sportdans, tennis, bordtennis, boule, dart, skytte, ridning, amerikansk fotboll, friidrott, orientering, bilsport, volleyboll, landhockey, dövidrott, baseboll/softboll, frisbee, varpa, cricket, fotboll, handboll, casting, judo, karate, boxning, thaiboxning, bågskytte, fäktning, skateboard, gymnastik, parkour, trampolin/simhopp, segling, kanot och racerbåt (uppvisning)

Läs också:  Lidingöloppet MTB och Bicycling i nytt samarbete

Hagaloppet
Även vuxna och ungdomar i åldrarna 13-15 år har chansen att springa i Hagaparken. Hagaloppet är ett motionslopp som sträcker sig antingen fem kilometer eller en mil. Passar bland annat bra som uppladdning till halvmaran som hålls veckan därpå. Ej gratis.

Var
Hagaparken, intill Koppartälten.

När
Söndag 7 september, kl. 10.00-16.00

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!

Läs också:  Garmin firar Disneys 100-årsjubileum med nya specialutgåvor av utmärkelser på Garmin Connect