Genium X3 – världens första helt vattentäta benprotes


Nya Genium X3 är framtagen med ett skyddshölje som är både lätt och otroligt starkt. Det korrosionsresistenta materialet med titan, hård anodiserad aluminium och rostfritt stål gör att vi nu, för första gången någonsin, kan erbjuda en helt vattentät benprotes. Det lätta, kraftfulla batteriet har en livslängd på 5 dagar och laddas praktiskt via en magnetkoppling som ansluts genom ett enkelt klick – till och med genom användarens kläder. Detta gör att det som förr varit otänkbart nu blir möjligt: att kunna gå, springa och simma med en och samma protes.

Systemet är det första i världen som uppfyller vattentäthetskravet IPX7 – en europeisk skyddsklass för elektroniska komponenter och deras lämplighet för olika omgivningsförhållanden. Detta öppnar upp helt nya möjligheter för användaren: att kunna duscha med protesen, gå, simma, leka på grunt vatten tillsammans med barnen, stå på knä i fuktigt gräs i samband med trädgårdsarbete, kunna överraskas av en regnskur på en utomhuskonsert – vardagliga situationer, som nu inte längre behöver innebära ett hinder. Lanseringen utgör i sig ytterligare en viktig milstolpe i vår strävan mot en förenklad och aktivare vardag för amputerade.

Genium X3 erbjuder äver viktiga fördelar utifrån ett arbetsterapeutiskt perspektiv. Många yrken, så som exempelvis inom jordbruk och inom byggindustrin ställer höga krav på en vattentät utrustning. Tack vare vår nya knäled kommer människor som spenderar en hel del tid utomhus eller som riskerar att bli blöta på jobbet att kunna fortsätta utöva sitt yrke.

Totalt erbjuder Genium X3 fem konfigurerbara driftslägen. Med hjälp av dessa kan användaren enkelt ändra hastighet, från exempelvis promenad till löpning, helt i realtid och helt utan fjärrkontroll. Knäleden har även ett nytt driftsläge som utvecklats unikt för sport. Funktionen säkerställer ett optimalt rörelsemotstånd för exempelvis jogging eller löpning, och tar bl.a. hänsyn till en ökad maximal böjningsvinkel av knäleden. För att åstadkomma ett naturligt rörelsemönster där underbenet återgår till full utsträckning inaktiveras även funktionen för OPG (optimerad fysiologisk gång) i det här läget.

Läs också:  Transportstyrelsen säger nej till Stockholms cykelregler

Genium X3 skyddas av ett höghållfast Protector-hölje som finns i två olika utföranden: sportig svart eller umbra-grå med mjukare konturer. Med sin unika kombination av teknik, funktionalitet och intuitiv användning har föregångaren Genium redan satt en ny standard. Med Genium X3 tar vi detta flera steg längre.

 

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!

Läs också:  Årlig kartläggning av svenskarnas träningsvanor: Var tredje tränar för att få bättre mental hälsa