Så formtoppar Team Maxim inför ”Ö till ö”


Hur orkar man springa motsvarande två Lidingölopp och simma 3,5 Vansbrosimningar? Några genvägar finns inte till ett av världens tuffaste lopp, nämligen ”Ö till Ö” i Stockholms skärgård. Ett sådant här lopp är inte för vem som helst…

Deltagarna är extremt vältränade från början och sim- och löptränar hela året. Tobias Höglin, en av de två i team Maxim, var på toppningsläger i Sollefteå veckan innan årets ”swimrun”. Men både han och hans lagkamrat Roger Sjösten har året runt träning som livsstil vid sidan om sina ordinarie arbeten.

Den första september avgörs sim- och löptävlingen ”Ö till Ö” i Stockholms skärgård med start på Sandhamn och målgång, för de mest vältränade, drygt nio timmar senare på Utö. De tävlande ska avverka 54 kilometers löpning över 20 öar och 11 km simning mellan öarna. Man tävlar i tvåmannalag och deltagarna springer och simmar i våtdräkt och löparskor. Vinnande lag belönas med en segercheck på 37 500 kr.

Flera välkända idrottare är med och tävlar i årets omgång som är den sjunde i ordningen. Team Maxim är med för första gången. Både Tobias Höglin och Roger Sjösten har simmarbakgrund och tävlar även i triathlon, framför allt svenska cupen. Det är femte gången som Roger Sjösten tävlar i Ö till Ö. Största framgången hittills är en andra placering. Roger är också svensk regerande mästare i vattenpolo. För Tobias blir måndag första gången han tävlar i Ö till Ö. Men han har tre gånger tävlat i den tuffa ”Amfibiemannen” där han har segrat två gånger.

– Innan ö till ö lägger vi fokus mest på distans och då främst terränglöpning och simning med paddlar. De största förberedelserna har vi förstås inte gjort veckan innan utan hela året, berättar Tobias och Roger.

Läs också:  Seminarium: Stå Upp för en hållbar livsstil

Att få energi är vitalt under såväl träning som tävling. Men Tobias och Roger, som är sponsrade av Maxim, väljer olika produkter för olika tillfällen.

– I vardagslunken med all träning använder jag mest Maxims recovery drycker efter morgonsimpassen och energibarerna, gärna banansmak. På cykelpassen föredrar jag Maxims sportdryck men vid tävling är det mest geldryckerna och total hydration jag använder, säger Tobias Höglin.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!

Läs också:  Silverturister återvänder till Kanarieöarna i vinter