Att träna på semestern har blivit en folkrörelse


Nästan 100 000 svenskar tränade på semestern med Ving förra året, de allra flesta på Vings egna hotell. Det är en ökning med hela 70 procent i jämförelse med året innan. Och ökningen spås fortsätta. Familjehotellen Sunwing och vuxenhotellen Sunprime erbjuder SATS-ledda gruppträningspass och gym helt gratis, vilket är mycket populärt. Genom samarbetet med träningsspecialisten Springtime Travel ökar antalet renodlade träningsresor i Vings utbud betydligt. Men det är också allt fler som rör sig lite lagom, som promenerar och går på vattengympa, det visar bl a undersökningar i Vings Resepanel.

Ingen annan arrangör av sportresor har så många aktiva gäster och kan erbjuda ett så brett utbud av träningsmöjligheter som Ving. I sommar har Ving hela 395 hotell med gym och det finns mängder av andra aktiviteter såsom vandringsleder, joggingrundor och förslag på cykelrundor i anslutning till hotellen. Tanken är att det ska finnas något för alla, både de som är träningsfantaster och de som vill röra sig lite lagom.

– Vårt mål är att 50 procent av alla gäster ska hitta sitt sätt att bli mer aktiva under semesterresan, antingen genom egen träning på våra egna Sunwing och Sunprime eller genom renodlade träningsresor med Ving. Men det kan också handla om härliga cykelturer eller promenader på stranden, säger Joakim Eriksson, ansvarig för träningsresor inom Ving.

– Vi på Ving vill göra det enkelt för alla våra gäster att hitta just sitt sätt att träna och röra på sig på semestern, och det genom att erbjuda ett större utbud av aktiviteter, allt från att bygga utegym till att märka ut trevliga jogging- och promenadstråk runt våra hotell, fortsätter Joakim Eriksson.

Läs också:  Ny studie: Träning hjälper vid depression!

Träning på semestern kan i det närmaste ses som en folkrörelse. Förutom de 100 000 som är med i alla SATS-klasser och tränar på gym eller åker på renodlade träningsresor i Vings regi, har vi alla de tusentals som tar morgonpromenader, simmar i polen på morgonen eller som joggar på stranden. Det finns massor av träningsmöjligheter på Ving-semestern för den som vill.

Det finns flera bakomliggande trender till att träning på semestern ökar.Upplevelser på semestern är en växande trend, vad man upplever är mycket viktigare än vart man ska resa. Och det viktigaste när man väljer resmål är att det finns något att uppleva på plats, även om upplevelsen är individuell. Solbrännan går bort men upplevelserna finns kvar.

En annan tydlig trend är resan som livsstilsförbättring – att man på resan vill lära sig något nytt och träna. Många ser också möjligheten att komma igång med träningen på semestern. Det är då man har tid att fokusera på sig själv och på flera Sunwing Family Resorts finns personliga tränare som hjälper en att komma igång.

Idag är de flesta dessutom vana att träna hemma och gör det gärna på semestern, det ingår i livsstilen. Men man vill också unna sig god mat och gott vin på semestern, och behöver då röra på sig.

Erbjudanden och rabatter

Ta reda på om du är pollenallergiker. Med KRY kan du träffa läkare via videosamtal, var du än befinner dig och nästan när som helst. Lär dig mer om pollen och allergier – testa KRY-appen HÄR!

Letar du nya träningskläder? Ange koden WELCOME10 och få 10 % rabatt på första köpet hos ICANIWILL! ICANIWILL är ett av träningsvärldens trendigaste varumärken. Med världen som marknad tillverkar de träningskläder från grunden – med målet att se Dig lyckas. KLICKA HÄR här för att inspireras av deras produkter.

Läs också:  En hel vecka där du kan testa att resa hållbart

Saknar din kropp något näringsämne? Hos Svensk Hälsokost kan du välja bland tusentals produkter – för välmående både på insidan och utsidan. KLICKA HÄR för att se sortiment och hitta erbjudanden som passar just dig.

Populära böcker

Löparglädje - från motion till ultradistans av Rune Larsson Stora stretchboken av Kristian Berg Träning för nyblivna mammor av Olga Rönnberg Lek med tanken: Mental träning för barn och ungdom av Anders och Johan Plate Stora löparboken för kvinnor av Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström

Det här inlägget innehåller affiliatelänker från KRY, ICANIWILL, Svensk Hälsokost och Bokus. Om du väljer att köpa något via dem tillfaller en liten ersättning till Dagens Träning. Ditt pris påverkas inte av ersättningen, som är nödvändig för att driva runt hemsidan. Tack för ditt stöd!